SrpskiСрпскиMagyar
17.01.2019. Четвртак

 

 

 

Sistem48


СПОНЗОРИ

APV

KLER

BGA


RHMZ

NSZ


facebook

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

prezentacija

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош


uzkuapv

pannonreg

rfapv

rav

dobrauprava

uzmiracun

baner


09.01.2019.

Стручни жири је објавио резултате литерарног конкурса на црногорском језику на тему „Црна Гора, вјечни пламен слободе“ који је расписало Удружење Црногораца Србије „Крсташ“ у сарадњи са Црногорским културно просвјетним друштвом „Принцеза Ксенија“ из Ловћенца. На конкурсу су учествовали ученици основних и средњих школа са територије Републике Србије. Циљ конкурса је усавршавање писмености, развијање креативности, очување црногорског језика у исељеништву и дубље проучавање вишевјековне слободарске историје Црне Горе.

Прво мјесто за основношколски узраст освојио је Миљан Марковић ученик 6. разреда Основне школе „Вук Караџић“ из Ловћенца.

Прво мјесто за средњошколски узраст освојила је Милана Вујичић ученица 2. разреда Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса.

Награда за побједнике конкурса је вишедневно путовање на Цетиње, пријестоницу Црне Горе. Наградно путовање ће бити организовано у првој седмици мјесеца јула, заједно са најупјешнијим ученицима и њиховим наставницима са Треће Покрајинске смотре рецитатора на црногорском језику која ће се ускоро одржати у Црногорском културном центру у Ловћенцу.

Прочитајте награђене радове: Миљан Марковић, Милана Вујичић.

Извор: Прес служба „Крсташ“31.12.2018.

Влада Србије је крајем године из текућих буџетских резерви издвојила 25 милиона динара за општину Мали Иђош. Новац је намењен за опремање ЈП "Комунал" Мали Иђош (куповина три трактора), изградњу трафостанице и за надзор за изградњу пречистача отпадних вода.28.12.2018.

Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2017/2018. години је Миљана Биговић, са Правног факултета у Новом Саду, која је завршила основне академске студије Права - Смер унутрашњих послова, са укупном просечном оценом 10. Миљана Биговић је рођена 1995. у Суботици. Похађала је основну школу "Вук Караџић" у Ловћенцу и Гимназију "Доситеј Обрадовић" у Бачкој Тополи, коју је завршила као ученик генерације и носилац дипломе "Вук Караџић". Тренутно је на мастер студијама Правног факултета Универзитета у Стокхолму на студијском програму Право међународних трговинских арбитража (LL.M in International Commercial Arbitration) као стипендиста Шведског института.

Представници општине Мали Иђош уприличили су данас пријем у општини за Миљану Биговић из Ловћенца, најбољег студента Универзитета у Новом Саду.28.12.2018.

Катарина Гвозденовић је првакиња Србије у стоном тенису у категорији кадеткиња. Тим поводом локална самоуправа је организовала свечани пријем за првакињу Србије. У згради општине Катарину, веног тренера и председницу стонотениског клуба "Домбош" Ленђел Монику угостили су Марко Лазић, председник општине, Сиђи Иштван, председник Скупштине општине и Ковач Карољ, помоћник председника општине.

Представници локалне самоуправе су поклоном у виду спортске опреме даровали Катарину и њене саиграче из СК "Домбош".Архива >>>